Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018


Η έρευνα περιέλαβε δείγματα DNA 520.000 ανθρώπων παγκοσμίως και εντόπισε 22 νέους γενετικούς παράγοντες κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο.

Διεθνής έρευνα εντόπισε 22 νέους γενετικούς παράγοντες κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο.

Περιέλαβε δείγματα DNA 520.000 ανθρώπων παγκοσμίως και εντόπισε 22 νέους γενετικούς παράγοντες κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η Sudha Seshadri, του UT Health San Antonio, είναι επικεφαλής της μεγαλύτερης έως σήμερα γενετικής έρευνας για το εγκεφαλικό επεισόδιο, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Genetics.

Προηγουμένως, μόνο 10 γενετικοί παράγοντες κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο είχαν εντοπιστεί.

Η Dr. Seshadri, δήλωσε ότι ο εντοπισμός γενετικών περιοχών που συνδέονται στενά με το εγκεφαλικό επεισόδιο θα αυξήσει πιθανούς στόχους για ανάπτυξη φαρμάκων κατά του εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η Dr. Seshadri δήλωσε ότι η κατανόηση των νέων παραγόντων κινδύνου που εντοπίστηκαν θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανακάλυψη καινούργιων θεραπειών για την άνοια.

Η έρευνα εντόπισε νέους γενετικούς παράγοντες κινδύνου για όλους τους σημαντικούς υπότυπους του ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου.

Ανακάλυψε τη μεγαλύτερη σχέση μεταξύ γενετικών παραγόντων κινδύνου και αρτηριακής πίεσης.

Η αγγειακή υγεία είναι σημαντική για τη λειτουργία του εγκεφάλου. Ο εγκέφαλος δεν αποθηκεύει ενέργεια και απαιτεί συνεχή προσφορά αίματος και οξυγόνου, καθώς και γλυκόζης αίματος. Τυχόν διαταραχή μπορεί να οδηγήσει σε νοητικά προβλήματα, εξήγησε η Dr. Seshadri. Το πιο προφανές παράδειγμα είναι αυτό του εγκεφαλικού επεισοδίου.

Πηγή: http://www.iatronet.gr/eidiseis-nea/epistimi-zwi/news/45130/entopistikan-neoi-genetikoi-paragontes-kindynoy-gia-egkefaliko-epeisodio.html